Al vídeo trobem la corrent sanguinea, que de sobte, es invadida pels virus, aquestos ataquen al CD4. Al cap de poc les molècules(ja que el CD4 són molècules) moren.
La presència dels virus atrau als macròfags, que quan es troben amb els virus, els fagociten.
Els CD4 que han sobreviscut reben la notícia de que hi ha virus gràcies als macròfags.
Aquestos, paralelament informen al linfòcit B i el linfòcit CD8.
El CD8 ix de la circulació i elimina les cèl·lules infectades, mentre que el linfòcit B va al gangli i produeix anticossos, que entren en la corrent sanguinea.
Els anticossos neutralitzen els virusi el macròfag els elimina finalment.
Els CD4 són linfòcits, igual que els CD8 i els linfòcits B, Aquests tres i els macròfags, tots són glòbuls blancs (leucòcits). Els linfòcits es diferencien pel que fan, però al microsocopi poc o gens, per aixó s'anomenen tots linfòcits. (No son molècules, són cèlules. Ho has de corregir).
ResponderEliminarEls anticossos que produeixen els linfòcits B sí són molècules, són proteInes. També s'anomenen inmunoglobulines, que segur que ho heu sentir dir.
Au! bon cap de setmana!!
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
ResponderEliminarPedro, doncs a la Viquipèdia no fica el mateix, busques CD4 i et trobes les següents paraules:
ResponderEliminar"CD4 (cúmulo de diferenciación 4 o cluster of cuadruple differentiation, en inglés) es una molécula que se expresa en la superficie de algunas células T y en las células dendríticas."
Genial, Álvaro. He estat repassant perquè aquest tema és prou difícil i en tenia prou amb el vídeo, però tu has anat més enllà.
ResponderEliminarEl que tu has dit és cert, però també es pot simplificar com diuen ací: http://ca.wikipedia.org/wiki/Limf%C3%B2cit_T_citot%C3%B2xic
Enhorabona pel post.