En entrar en contacte amb l'atmosfera, el compost alliberat va començar a descompondre's en diversos gasos molt tòxics (fosgens, mono metilamina i especialment àcid cianhídric, també conegut com àcid prússic o cianur d'hidrogen) que van formar un núvol letal que, en ser més densos els gasos que la formaven que l'aire atmosfèric, va recórrer arran de terra tota la ciutat. Milers de persones van morir de forma gairebé immediata asfixiades pel núvol tòxic i moltes altres van morir en accidents en intentar fugir d'allà durant la desesperada i caòtica evacuació de la ciutat.
S'estima que entre 6.000 i 8.000 persones van morir en la primera setmana després de la fuita tòxica i almenys uns altres 12.000 van morir posteriorment com a conseqüència directa de la catàstrofe, que va afectar més de 600.000 persones, 150.000 de les quals van patir greus seqüeles. A més, van morir també milers de caps de bestiar i animals domèstics i tot l'entorn del lloc de l'accident va quedar seriosament contaminat per substàncies tòxiques i metalls pesats que trigaran molts anys a desaparèixer. La planta química va ser abandonada després de l'accident i Unió Carbide no va respondre pels danys causats.
El 7 de juny de 2010, el tribunal indi que jutjava aquest desastre va condemnar a vuit directius de l'empresa a dos anys de presó i abonar 500.000 rupies (10.600 dòlars / 8.900 euros) a la delegació de l'empresa a l'Índia. Els vuit condemnats van morir poc després que el jutge dictés sentencia a causa del desastre.
En record d'aquesta tragèdia se celebra a tot el món cada 3 de desembre el Dia Mundial del No ús de Plaguicides.
Bibliografía:es.wikipedia.org/wiki/Desastre_de_Bhopal
Hem de repassar detingudament el format del post per a que no us passen aquestes coses.
ResponderEliminarSe t'ha oblidat posar la bibliografia.
Quan tingues un moment hem d'arreglar la maquetació, el tipus de lletra i el fons blanc.
ResponderEliminar