Pràctica: Reconeixement dels components de la farina.
Introducció:
La farina de blat conté principalment midó que és un glúcid dels que no es dissolen, però també té una proteina anomenada gluten. Anem a separar el gluten del midó.
Material:
- Balança, farina, got de precipitat, cullera, aigua, agitador i lugol.
Procediment:
- Calculem el pes del got de precipitat (114,15 grams)
- Pesem cinquanta grams de farina
- Posem un poc d'aigua
Després ens eixirà una pasta, que tornem a ficar en remull. Posem unes gotetes de lugol. Comencem a menejar la pasta i així anem llevant el midó.
Final:
Finalment, després de llevar tot el midó que hem pogut la bola pesa 15 grams. La hipòtesis de Pedro és que havia de pesar 7 grams però hem d'esperar a que es seque per a tornar-la a pesar.
Has de tornar a pesar i a fer una foto, per posar-la ací.
ResponderEliminarCaldria afegir per a què posem lugol. No s'acabava d'anar el midó.
Molt bon resum.
Ok, però això quan Pedro?
ResponderEliminar